El sector primari – i més concretament la ramaderia- es percebut per l’opinió pública com un sector en decliu, quan no directament en vies d’extinció. L’ofici de pastor se’ns mostra continuament com quelcom nostàlgic, associat sobretot al passat. No obstant aixó, els darrers anys hem assistit al neixement d’una nova generació de pagesos i ramaders, molt joves i amb un perfil totalment diferent a l’habitual. Es tracta d’un fenómen actualment en eclosió, però que encara passa desapercebut per a la majoria de la societat.
“Escola de Pastors” planteja una aproximació documental en profunditat cap al fenómen de la Nova Pagesia actual, a partir sobretot de l’experiència de l’Escola de Pastors de Catalunya. L’objectiu d’aquest treball fotogràfic és, sobretot, trencar amb els clixés visuals establerts i oferir una aproximació novedosa i en clau positiva a tota aquesta regeneració del món rural.
BIO
Nascut a Altea (Alacant) el 1979, Joan Alvado viu a Barcelona des de 2005. Les seves fotografies han estat publicades a mitjans com The New York Times, Newsweek, The Washington Post, CNN, Bloomberg BusinessWeek, Polka Magazine, El País, Hurriyet, Descobrir Catalunya, 7K, Huffington post, Voima o Le Point, entre d’altres. Part de la seva obra ha estat exposada en diversos esdeveniments i festivals de fotografia a Espanya, USA, Cuba, Turquia, França, Eslovènia o Itàlia. Des de 2013, col·labora amb el col·lectiu de fotògrafs turcs NAR fotos, i el seu arxiu és distribuït per agències com AFP, Getty Images, Laif o Llum Foto. Entre 2014 i 2015, el seu projecte «Escola de Pastors» va ser premiat en el Emerging Talent de Lens Culture, seleccionat pel programa «Descobriments PhotoEspaña», i exposat en festivals com Docfield (Bcn), FotoNoviembre (Tenerife), Photogenic (Bcn) o el Noviembre Fotogràfico de l’Havana. En 2016, el seu projecte «Cuban Muslims» guanya el Nou Talent FNAC de Fotografia i és seleccionat finalista al programa Emergents DST del festival Encontros da Imagem (Braga, Portugal).
Versión en Castellano
El sector primario -y más concretamente la ganadería- es percibido por la opinión pública como un sector en declive, cuando no directamente en vías de extinción. El oficio de pastor se nos muestra constantemente como algo nostálgico, asociado sobretodo al pasado. No obstante, los últimos años hemos asistido al nacimiento de una nueva generacion de payeses y ganaderos, muy jovenes y con un perfil totalmente diferente al habitual. Se trata de un fenómeno actualmente en eclosión, pero que aún pasa desapercibido para la mayoría de la sociedad.
«Escola de Pastors» plantea una aproximación documental en profundidad hacia el fenómeno de la Nueva «Pagesía» actual, a partir sobretodo de la experiencia de «L’Escola de Pastors de Catalunya». El objetivo de este trabajo fotográfico es, sobretodo, romper con los clichés visuales establecidos y ofrecer una aproximación novedosa y en clave positiva a toda esta regeneración del mundo rural.
BIO
Nacido en Altea (Alicante), en 1979, Joan Alvado vive en Barcelona desde 2005. Sus fotografías han sido publicadas en medios como The New York Times, Newsweek, The Washington Post, CNN, Bloomberg BusinessWeek, Polka Magazine, El País, Hurriyet, Descobrir Catalunya, 7K, Huffington post, Voima o Le Point, entre otros. Parte de su obra a sido expuesta en varios eventos y festivales de fotografía en España, USA, Cuba, Turquía, Francia, Eslovenia o Italia. Desde 2013, colabora con el colectivo de fotógrafos turcos NAR fotos, y su archivo se distribuye por agencias comoAFP, Getty Images, Laif o Llum Foto. Entre 2014 y 2015, su proyecto «Escola de Pastors» fue premiado en el Emerging Talent de Lens Culture, seleccionado por el programa «Descobriments PhotoEspaña», y expuesto en festivales como Docfield (Bcn), FotoNoviembre (Tenerife), Photogenic (Bcn) o el Noviembre Fotogràfico de l’Havana. En 2016, su proyecto «Cuban Muslims» gana el Nou Talent FNAC de Fotografia y es seleccionado finalista en el programa Emergents DST del festival Encontros da Imagem (Braga, Portugal).